Navigácia

  • BESEDA S A. LAUČEKOM

    BESEDA S A. LAUČEKOM

    Výrazný slovenský spisovateľ a literárny kritik doc. PaedDr. Anton Lauček, PhD., ktorého diela tak ľahko v kníhkupectvách nenájdeme, nás vo štvrtok 20. novembra poctil svojou návštevou.

       

       

  • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

    DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

    Gymnázium sv. Michala Archanjela v Piešťanoch srdečne pozýva žiakov 9. ročníkov ZŠ, ich rodičov a učiteľov na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční v piatok 28. novembra 2014 od 8.30 hod. - 13.00 hod. v priestoroch Gymnázia na ulici Pod Párovcami 127 v Piešťanoch.
     

    V čase od 8.30 do 13.00 si záujemcovia môžu pozrieť školu a jej vybavenie. Prehliadka školy je sprevádzaná aktivitami

    žiakov gymnázia.

     

    ČO SA DOZVIETE?

    • informácie o možnostiach štúdia na našom gymnáziu

    • informácie o podmienkach prijatia žiakov ZŠ do prvého ročníka gymnázia

    • popýtať sa na všetko, čo Vás v súvislosti so štúdiom na našej škole zaujíma


    Na Vašu návštevu sa tešia žiaci a zamestnanci gymnázia

     

     

     

  • ANGLIČTINÁR ROKU 2014

    ANGLIČTINÁR ROKU 2014

    On-line súťaž Angličtinár roka 2014

     

    Dňa 19.11.2014 si vybraní žiaci druhého, tretieho a štvrtého ročníka cirkevného gymnázia sv. M. Archanjela mali možnosť vyskúšať on-line testovanie z anglického jazyka Angličtinár roka 2014 na úrovni znalostí B2.

    Test trval 60 minút a prebiehal v čase od 9:40-10:40 hod. Pozostával z gramatických cvičení, článkov na čítanie, troch ukážok videí a následných doplňovacích cvičení. Pre maturantov bol test prípravou na písomné maturitné skúšky a pre žiakov nižších ročníkov, keďže dosiahli veľmi dobré hodnotiace „skóre“, motiváciou do ďalšieho štúdia jazykov :-)    

                                                                                                                          Ing. A. Klapicová

                   

                    

  • POTRAVINOVÁ ZBIERKA

    POTRAVINOVÁ ZBIERKA

     

     

                          

     

      V dňoch od 10. – 15. novembra 2014 sa konala v nákupnom stredisku Tesco potravinová zbierka vďaka Trnavskej arcidiecéznej charite. Zbierka prebiehala vo všetkých obchodných domoch Tesco v Trnavskom kraji. Táto charita intenzívne pracuje na rozšírení pomoci sociálne slabším rodinám.

    Pre túto charitu sme dobrovoľne pracovali i my, študentky III. A triedy, Petra Balážiková, Libuška Brezovská, Nina Havlíková, Kristína Gulová

    Úspešne sa nám podarilo vyzbierať potraviny v hodnote 45 € a 240 €. Tietovyzbierané potraviny sa ďalej posunú napríklad pre Azylový dom v Piešťanoch a rodiny v núdzi.

    Sme hrdí na to, že sme mohli aspoň takýmto spôsobom pomôcť.        PETRA BALÁŽIKOVÁ  III.A

     

  • NA CESTE PO JUŽNEJ AMERIKE TRABANTOM

    NA CESTE PO JUŽNEJ AMERIKE TRABANTOM

     

     

     

    Medzinárodná filmová prehliadka dokumentárnych a hraných filmov o cestovaní, krajine a človeku pod názvom EUROTOUR Piešťany sa od roka 2005 každoročne koná v Kultúrno – spoločenskom centre Fontána v Piešťanoch v závere kalendárneho roka. Prehliadka je zameraná na rozvoj a podporu cestovného ruchu na Slovensku so zdôraznením propagácie Slovenska v zahraničí.

     

    Dňa 13. 11. 2014 sa študenti našej školy zúčastnili v kine Fontána premietania dokumentárneho filmu „Trabantom až na koniec sveta“. Návšteva filmového predstavenia stála zato. Dokument nás zaujal už od prvých minút. Film nám ukázal nielen krásy Južnej Ameriky, ale aj vytrvalosť a silu človeka, ako prekonávať prekážky. Poučením pre nás bolo to, že nech nám príde do cesty čokoľvek nesmieme sa vzdať, ale musíme preto urobiť a obetovať všetko.

     

    O FILME

     

    Cestovateľ, filmár a novinár Dan Přibáň je autor dokumentárnych cestopisných filmov,  propagátor vedy a techniky a človek, ktorý prijíma veľké výzvy. S minimálnym technickým vybavením prešiel Trabantom Hodvábnu cestu, Afriku a Južnú Ameriku. Dokumentárna roadmovie Trabantom až na koniec sveta je o tom, ako sa dokáže zniesť osem ľudí z troch krajín, ktorí sa navzájom nepoznajú, ale strávia spoločne štyri mesiace v žltých „ponorkách“.  Potom ako precestoval Trabantom Afriku a nakrútil o tom nezávislý film sa Přibáň a jeho partia podujali na ešte náročnejšiu cestu. Prešli 21124 kilometrov naprieč Južnou Amerikou. Skupina cestovateľov pôvodne zložená z piatich Čechov sa rozšírila o Slováka Mareka Slobodníka a o dvoch Poliakov. Tentoraz na cestu vyrazili dva Trabanty, poľský Fiat a Jawa 250 z roku 1957. A vydali sa  v ústrety tomu najnáročnejšiemu, čo sa dá v Južnej Amerike nájsť - amazonský prales, päťtisícové priesmyky Ánd, púšte, či oceán. A keďže sa na tejto ceste novodobých dobrodruhov zúčastnili aj profesionálni kameramani, pripravili nám neuveriteľný vizuálny zážitok, ktorý vypredáva kinosály.fotogaléria

     

                                           Študenti gymnázia sv. Michala Archanjela v Piešťanoch

     

     

  • PAMIATKA ZOSNULÝCH

    PAMIATKA ZOSNULÝCH

     

     

                                                                           

  • JESENNÉ UPRATOVANIE SLŇAVY

    JESENNÉ UPRATOVANIE SLŇAVY

                                     JESENNÉ UPRATOVANIE SĹŇAVY

    250px-Environmental.jpg„Prírodu potrebujeme a preto si ju chráňme.“ - toto sú slová Michala Fialu nadšenca pre ochranu prírodu a majiteľa bufetu DINO na Sĺňave. Pri jednom stretnutí s Michalom sme sa dohodli, že spoločne uskutočníme Jesenné upratovanie Sĺňavy. Stretnúť sme sa mali 17. 10. 2014 o 9°° u DINA. Ale v tento októbrový deň bola príroda  tentoraz proti nám. O ôsmej hodine nám začalo pršať a zrušiť akciu sa už nedalo. Aj napriek dažďu sme sa stretli 8:45 na Lodenici. Vedeli sme, že s upratovania nič nebude, tak sme aspoň dúfali, že v priestoroch bufetu DINO budeme mať dohodnutú krátku prednášku o ochrane stromov s Michalom. Pár nás išlo na prieskum k DINOVI, ale všade okolo bufetu panovalo ticho a pokoj. Nevadí, no čo už. Vrátili sme sa na Lodenicu do nášho prechodného stanovišťa a tam sme si pod terasou urobili prednášku o ochrane prírody s tým, že budúci týždeň, ako náhradu za upratovanie Sĺňavy urobíme poriadok okolo našej školy a kostola s priľahlým parčíkom, kde chodievame behávať počas  hodín telesnej výchovy. Takže milá naša Sĺňava. My sa nevzdávame a tešíme sa niekedy nabudúce.foto

     

     

  • BESEDA S DANIELOM LIPŠIPCOM

    BESEDA S DANIELOM LIPŠIPCOM

    NÁVŠTEVA JUDR. DANIELA LIPŠICA NA NAŠEJ ŠKOLE.

    Dňa 9.10. 2014 o 12:30 k nám zavítala vzácna návšteva v osobe JUDr. Daniela Lapšica, ktorý našu školu navštívil už po tretí krát. V krátkej prednáške sa k nám prihovoril, dnes závažnou a aktuálnou problematikou, ktorou je „BOJ PROTI ORGANIZOVANÉMU ZLOČINU A REFORMA TRESTNÉHO PRÁVA“. V diskusii, ktorú otvoril pán Lipšic okrem iného, padli aj takéto priame otázky: „prečo odišiel z KDH ...“, „či sa nebojí, takto otvorene poukazovať na korupciu a nespravodlivosť ...“, „prečo sa u nás netrestá korupcia, tak ako v Čechách ...“.  Odpovede pána Lipšica boli presvedčivé s tým, že to čo robí je dobré a správne. Všetko toto zavŕšil slovami, že vždy a vo všetkom máme mať odvahu a nebáť sa povedať pravdu. Myslím si, že stojí to za to, aby sme sa nad týmito slovami zamysleli...fotogaléria

                                                                         

  • MATURITNÉ STUŽKY

    MATURITNÉ STUŽKY

    Posvätenie maturitných stužiek

     

     

    Zelená stužka je symbolom  nádeje, a preto má byť malou podporou pre študentov maturitných ročníkov, ktorých v posledný školský rok na stredných školách, či gymnáziách čaká obávaná „Skúška dospelosti“. Je nádejou pre študentov, dôkazom toho, že svoj boj dotiahli až tak ďaleko. Má vo všetkých vzbudiť dôveru v samého seba.

    Po celé dve desaťročia sa študenti nášho gymnázia stretávajú v neďalekom kostole sv. Štefana, kde maturantom kňaz posvätí stužky, ktoré im triedni profesori pripnú pri stužkovej slávnosti. Inak tomu nebolo ani tento rok.

    Na prvý piatok mesiaca absolvovalištudenti a profesori znova túto veľkú udalosť, ktorá je znamením, že stužková a hlavne maturitné skúšky sú za dverami. No už nie z pohľadu stredoškoláka –pasívneho diváka, ale z pohľadu maturanta – priameho účastníka. Študenti oboch štvrtých ročníkov sa po celé tri roky len z diaľky prizerali na najstarších študentov školy, ale ako sa vravieva: Na každého raz príde rad...“. A teraz prišiel rad na absolventov 4. A a 4. B triedy, ktorí tentoraz derú školské lavice v triedach už naposledy.

    Tento rok bude pre nich náročný, no nech  je aj toto posvätenie maturitných stužiek nádejou pre „rozprávkovo úspešný koniec“. fotogaléria

     

     

     

    Mária Gubalová, IV.B

     

     

  • MEMORIÁL JURAJA NEMCA 11.10.2014

    MEMORIÁL JURAJA NEMCA 11.10.2014

    Memoriál Juraja Nemca

         11. 10. 2014 sme usporiadali 17. Ročník Memoriálu Juraja Nemca. Na turnaj prišli bývalí spolužiaci, priatelia, volejbalisti a rodičia Juraja. Celé podujatie bolo peknou spomienkou na nášho žiaka. Volejbalového turnaja sa síce nezúčastnilo veľa družstiev, ale zápasy boli o to kvalitnejšie. Vyhrali „starí páni“ v zložení : Marek Galbavý, Martin a Peter Sova, Martin Šramko, Anabela a Evka Sovová. Všetkým ďakujeme za účasť.fotogaléria   

  • EXKURZIA-POMATURITNÉ ŠTÚDIUM A TUTANCHAMÓN

    EXKURZIA-POMATURITNÉ ŠTÚDIUM A TUTANCHAMÓN

    „Naša budúcnosť a minulosť faraóna Tutanchamona“

     

    V utorok 7. októbra o 9.45 hod. zastavil pred vchodom do školy biely autobus, ktorý študentov odviezol na výlet do hlavného mesta, Bratislavy. Gymnazisti zašli na Veľtrh pomaturitného štúdia, aby si rozšírili svoje obzory ohľadom výberu vysokej školy, na ktorú sa vydajú po úspešnom ukončení maturitnej skúšky. Študenti mali možnosť prezrieť si ponuky vysokých škôl s rozličným zameraním na území Slovenskej i Českej republiky. Veľkou výhodou veľtrhu je široký výber škôl, kontakt so študentmi, profesormi alebo prednášajúcimi jednotlivých univerzít. Najväčším plusom je asi možnosť zhovárania sa so študentmi o rôznych praktikách na škole a neskoršom uplatnení sa v zamestnaní. Atmosféra v Národnom tenisovom centre bola taká hustá, že by sa dala aj krájať. Zo všetkých strán útočili prezentujúci s veľkým množstvom informácií na perách, informačných letákoch, brožúrach a iných propagačných materiáloch. No i napriek tomu si naši gymnazisti odniesli množstvo užitočných správ. Určite im komunikácia s ľuďmi, ktorí majú výber univerzity už za sebou, náramne pomohol pri ich výbere vhodnej vysokej školy.

    Po vyčerpávajúcom obiehaní pultíkov rozličných univerzít, študenti znova zasadli na svoje sedadlá v autobuse a hor sa do Incheby, kde sa konala výstava s názvom – Tutanchamon – jeho hrobka a poklady. Žiaci si pozreli sarkofágy, rôzne zlaté sošky, faraónovuzlatú masku i dokument o objavení hrobky. Študenti taktiež zistili, že Tutanchamon mal dve dcéry, ktoré však zomreli predčasne. Pre všetkých boli zaujímavosťou zvláštne ovládače, pomocou ktorých si návštevníci mohli vypočuť odborné výklady o niektorých predmetoch, o hrobke či zložitom spôsobe, akým bol Tutanchamon mumifikovaný, uložený do sarkofágov a následne do hrobu spolu s celým majetkom. Tiež sa mohli dočítať aj to, že jednou z možností, respektíve príčin smrti najznámejšieho faraóna mohla byť vražda, presnejšie úder do hlavy, keďže jeho lebka bola rozrazená.fotogaléria 

    Následne, po tejto veľmi zaujímavej a rozhodne obohacujúcej prehliadke sa študenti rozišli do ulíc hlavného mesta a do nákupných stredísk.

    Ukončením výletu malo byť divadelné predstavenie – Kamene vo vreckách – v DivadleAstorka Korzo´90, ktoré sa však kvôli chorobe jedného z dvoch hercov neodohrávalo, čo veľmi sklamalo profesorov i študentov. No i napriek tomu sa gymnazisti vypravili na cestu domov s veselou náladou.

    Za veľmi pekný a zaujímavý výlet ďakujeme p. profesorkám A. Aštaryovej, B. Levčíkovej, p. profesorom A. Krajčovičovi a P. Gašparíkovi.

    ĎAKUJEME!!!

     

     

    Mária Gubalová, IV.B

  • KOMPRAX

    KOMPRAX

  • NÁVŠTEVA BALNEOLOGICKÉHO MÚZEA - 100.VÝROČIE 1.SVETOVEJ VOJNY V PIEŠŤANOCH

    NÁVŠTEVA BALNEOLOGICKÉHO MÚZEA - 100.VÝROČIE 1.SVETOVEJ VOJNY V PIEŠŤANOCH
    6. 10. 2014

    6.10.2014, pri príležitosti stého výročia prvej svetovej vojny organizovalo Balneologické múzeum v Piešťanoch výstavu venovanú piešťanským rodákom, ktorí sa zúčastnili tejto smutnej dejinnej udalosti s veľkým počtom padlých vojakov a civilistov.

    Naše triedy II.A a III. A sa zúčastnili tejto zaujímavej akcie, kde sa odzvedeli veľa nových skutočností.Celou výstavou nás hovoreným slovom doprevádzal pán Bolerázsky, za čo mu patrí srdečná vďaka.fotogaléria

     

  • 29.09.DEŇ PATRÓNA ŠKOLY

  • OKTÓBER-ČAS RUŽENCA

    OKTÓBER-ČAS RUŽENCA

  • MEMORIÁL JURAJA NEMCA

    MEMORIÁL JURAJA NEMCA

    Dňa 11. 10. 2014 o 13.00 sa v telocvični nášho gymnázia uskutoční 17. ročník Memoriálu Juraja Nemca. Juraj bol našim študentom, reprezentoval školu v športe a bol úspešným veslárom TJ Lodenica Piešťany. Žiaľ, krátko po maturite tragicky zomrel. Na jeho pamiatku už 17 rokov poriadame volejbalový turnaj, ako tichú spomienku . Tento rok bude súčasťou memoriálu aj 1.spomienka na nášho priateľa, kňaza vdp. Branislava Bukovského, ktorý 23. 3. 2014 zomrel. Pozývame všetkých priateľov a volejbalistov.    

     

Novinky

Kontakt

  • Gymnázium sv. Michala Archanjela, ul. Pod Párovcami 127, 921 01 Piešťany
  • +421 x 337718361

Fotogaléria